Tiramisu met appel

  • Dessert
  • 4
  • Makkelijk

Tiramisu met een gouden twist, zonder alcohol.
Voor deze feestelijke tiramisu kiest foodie @shanavanhoof voor appel in de hoofdrol. In combinatie met kaneel en een romige vulling komen alle smaken mooi tot hun recht.

    Ingrediënten

  • 8 lange vingers
  • 2 appels
  • 200 gr Inex room 40%
  • 170 gr mascarpone
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 glas appelsap
  • Een klontje boter
  • 2 el rozijnen
  • 2 el geroosterde amandelschilfers

    Bereiding

  • 1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd daarna in blokjes.
  • 2. Doe een beetje boter in de pan en voeg de appelblokjes toe, samen met de kristalsuiker en kaneel.
  • 3. Bak een 5-tal minuten aan. De appel mag geen moes worden en dient voldoende bite te hebben. Zet aan de kant.
  • 4. Klop de slagroom stijf. Voeg vervolgens de vanillesuiker en mascarpone toe en meng kort.
  • 5. Dompel de lange vingers in de appelsap en leg er 2 op de bodem van elk glaasje. Verdeel er wat van het slagroommengsel op, vervolgens de appeltjes, rozijnen en amandelschilfers.
  • 6. Herhaal alles nog een tweede keer.
  • 7. Plaats een paar uur in de koelkast om te laten opstijven.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk