Varkenshaasje met mosterdroomsaus

  • Hoofdgerecht
  • 4
  • Makkelijk

Sappig varkensvlees vergezeld van een romige mosterdsaus! Een feestelijk hoofdgerecht waar je altijd mee scoort.

    Ingrediënten

  • 600 gr varkenshaasje
  • vetstof om te bakken
  • peper en zout

    Bereiding

  • 1. Verwarm de oven op 180°C. Laat het varkenshaasje op kamertemperatuur komen. Kruid het vlees langs beide zijden met peper en zout.
  • 2. Verhit wat vetstof in de pan en bak het varkenshaasje 2 minuten langs beide zijden mooi bruin.
  • 3. Leg nadien het varkenshaasje in een vuurvaste schaal en bak gedurende 8 à 12 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van het vlees.
  • 4. Wikkel het varkenshaasje in aluminiumfolie en laat ongeveer even lang rusten als de gaartijd in de oven.

Mosterdroomsaus

Varkenshaasje

    Ingrediënten

  • 1 dl Inex room 40%
  • 200 ml Lacroix gevogeltefond
  • 3 kl graantjesmosterd
  • 1 el mosterd
  • 1 teentje look
  • 1 ajuin

    Bereiding

  • 1. Stoof de ajuin en knoflook met vetstof enkele minuten aan in een pan.
  • 2. Voeg nadien de gevogeltefond toe en laat enkele minuten koken.
  • 3. Giet vervolgens de room erbij en laat nog enkele minuten extra inkoken.
  • 4. Voeg tenslotte de beide mosterdsoorten toe en breng op smaak met peper en zout.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk