Witte pens met peperroomsaus

  • Hoofdgerecht
  • 2
  • Makkelijk

Witte pens met peperroomsaus geserveerd met pommes duchesse en een fris slaatje, klinkt als muziek in de oren, niet? Met het gerecht van Jelle Beeckman, beter bekend als ‘The Messy Chef’,  tover je een absolute Vlaamse klassieker op tafel. En smullen maar!

    Ingrediënten

  • 2 witte pens
  • 300 gr pommes duchesse
  • 150 gr rucola
  • 200 ml Inex volle room
  • ½ tuiltje kippenbouillon (of half blokje verkruimeld)
  • Scheutje cognac
  • Halve citroen
  • 2 el groene peperbolletjes
  • Klontje boter
  • Beetje extra peper
  • Scheutje olijfolie

    Bereiding

  • 1. Smelt de boter in de pan en begin met het bakken van de worsten.
  • 2. Eens de witte pens een mooi goudbruin kleurtje heeft, kunnen de peperbolletjes en de kippenbouillon in de pan worden toegevoegd.
  • 3. Giet vervolgens een scheutje cognac in de pan en voeg daarna de Inex room toe.
  • 4. Laat de worsten nog ongeveer 10 minuten op een zacht vuurtje staan tot de witte pensen gaar zijn en de saus voldoende dik is. Er kan eventueel nog wat peper worden toegevoegd.
  • 5. Bak de pommes duchesse in de friteuse tot ze goudbruin zijn.
  • 6. Tot slot neem je de rucola en voeg je peper en zout toe. Werk het slaatje af met het sap van een halve citroen en een scheutje olijfolie. Meng dit goed door elkaar en we zijn klaar!
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk