Wortel-gember soep met scampi

  • Soepen
  • 4
  • Makkelijk

The Messy Chef Jelle laat krokant gebakken scampi zwemmen in een hartverwarmend soepje, vol van smaak met een vleugje pit dankzij de gember. Voor deze chef is de volle Inex room een onontbeerlijk ingrediënt in een feestelijke soep.

    Ingrediënten

  • 16 scampi
  • 500 gr wortelen
  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • een stukje gember (2,5 cm op 1 cm)
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 liter water
  • 200 ml Inex room 40%
  • 1 el boter
  • olijfolie
  • 1 takje dille
  • pompoenpitjes
  • 1 el kurkuma
  • peper en zout

    Bereiding

  • 1. Schil de wortelen en snijd in stukken. Pel de ui, gember en de knoflook en snijd in grove stukken.
  • 2. Smelt de boter in de pan en voeg de groenten toe. Bak een 7-tal minuten op een zacht vuurtje.
  • 3. Voeg vervolgens de kurkuma toe en laat nog een 3-tal minuten meebakken.
  • 4. Blus met het water en de bouillon. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen tot wanneer de wortelen mooi gaar zijn.
  • 5. Voeg de room toe en mix de soep.
  • 6. Kruid de scampi met peper en zout. Dep ze goed droog tussen een velletje keukenpapier. Bak krokant in een hete pan.
  • 7. Serveer de soep, dresseer de scampi en werk af met nog een extra scheutje room, het dilletakje en de pompoenpitjes.
Slagroom 40%
Ontdek
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk