Yoghurt panna cotta

  • Dessert
  • 6
  • Makkelijk

Panna cotta is het dessert bij uitstek om aan je gasten te serveren. Lekker, toegankelijk en perfect op voorhand klaar te maken. Shana Vanhoof gaat voor een panna cotta waarbij de basis bestaat uit room en halfvolle natuuryoghurt van Inex. Het resultaat is een frisse en lichtere panna cotta, afgewerkt met een heerlijke kersencoulis.

Voor de panna cotta

    Ingrediënten

  • 3 potjes Inex halfvolle yoghurt natuur
  • 250 ml Inex room 40%
  • 4 blaadjes gelatine
  • 90 gr suiker
  • 1 vanillestokje

    Bereiding

  • 1. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water.
  • 2. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker, het vanillemerg en het stokje aan de kook.
  • 3. Van zodra de room kookt, haal je het pannetje van het vuur. Verwijder het vanillestokje en los de geweekte gelatine op in het slagroommengsel.
  • 4. Roer de Inex natuuryoghurt los en giet daar het warme slagroommengsel bij. Roer dit door tot alles goed gemengd is.
  • 5. Giet het mengsel in de potjes en laat deze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Voor de kersencoulis

    Ingrediënten

  • 300 gr kersen
  • 50 gr suiker
  • Sap van 1/2 citroen
  • 125 ml water

    Bereiding

  • 1. Was de kersen en ontpit ze.
  • 2. Doe ze samen met het water, citroensap en de suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken.
  • 3. Mix vervolgens tot een gladde en smeuïge coulis. Laat afkoelen.
  • 4. Serveer de yoghurt panna cotta met de kersencoulis.
Natuuryoghurt
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk