Yoghurt met pindakaas granola en gebakken appeltjes

  • Ontbijt
  • 1
  • Makkelijk

Onze natuuryoghurt combineert zich perfect met pindakaas granola en warme appeltjes met kaneel. Proef de winter met dit favoriete ontbijtrecept van foodie @tartesyaya. Lekker en gezond!

Voor de pindakaas granola

    Ingrediënten

  • 250 gr havermout
  • 75 gr pindakaas
  • 70 gr hazelnoten
  • 50 gr ahornsiroop
  • 25 gr arachideolie
  • 50 gr pure chocolade in stukjes of callets
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout

    Bereiding

  • 1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 150°C.
  • 2. Doe de havermout samen met een snufje zout in een mengkom. Hak de hazelnoten in grove stukjes en voeg deze toe aan de havermout.
  • 3. In een magnetron bestendig kommetje voeg je de pindakaas, ahornsiroop, arachideolie en vanille extract samen. Verwarm héél kort op in de magnetron op laag wattage (20 sec op 600W). Roer tot een egale massa. Giet dit over de havermout/hazelnoten en meng met een spatel tot alles goed gemengd is.
  • 4. Stort de granola uit op de bakplaat en bak gedurende +/- 15 min in de oven.
  • 5. Laat volledig afkoelen op de bakplaat alvorens hem in stukken te breken en er de chocolade onder te mengen.
  • 6. Bewaar in een afgesloten pot.

Voor de gebakken appeltjes

    Ingrediënten

  • 1 grote appel
  • 1 el vloeibare margarine
  • flinke snuf kaneel

    Bereiding

  • 1. Schil de appel en snij hem in blokjes.
  • 2. Verwarm de margarine op in een pan en voeg de appelblokjes toe. Bestrooi met kaneel.

Voor de yoghurtbowl

    Ingrediënten

  • 125 gr Inex natuuryoghurt

    Bereiding

  • 1. Giet de yoghurt in een hoog glas of kommetje. Werk af met granola en stort er de gebakken appeltjes bovenop.
Natuuryoghurt
Ontdek
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk