Zeewolf, knolselder en risotto van parelgerst

  • Hoofdgerecht
  • 4

Een heerlijk gerecht met zeewolf, een vis met een zachte smaak en mooie stevige structuur. Topchef Lode De Roover voorziet hemelse garnituren en een rijkelijke saus bij dit lekker stukje vis.

Ravioli van knolselder

    Ingrediënten

  • 1 Knolselder

    Bereiding

  • 1. Pof de knolselder op 180°C in de oven gedurende 90 minuten.
  • 2. Eenmaal uit de oven laten afkoelen.
  • 3. Snij in fijne plakjes met een snijmachine.
  • 4. Uitsteken in cirkelvorm naar gewenste grootte.

Risotto van parelgerst

met gekonfijte citroen & sjalot

    Ingrediënten

  • 200 gr parelgerst
  • 1 gekonfijte citroen
  • 1 gekonfijte sjalot
  • een scheutje Inex room 40%

    Bereiding

  • 1. Kook de parelgerst gaar in gevogeltebouillon.
  • 2. Maak smeuïg met een scheutje room.
  • 3. Snijd de gekonfijte citroen en sjalot in brunoise en meng vervolgens onder de parelgerst.

Cremeux van waterkers

    Ingrediënten

  • 1 bussel waterkers
  • 50 gr eigeel
  • 1 el mosterd
  • 500 ml druivenpitolie

    Bereiding

  • 1. Blancheer de waterkers. Laat afkoelen in ijswater.
  • 2. Mix in de blender.
  • 3. Voeg het eigeel en de mosterd toe. Mix opnieuw.
  • 4. Voeg stelselmatig de druivenpitolie toe.
  • 5. Meng deze mayonaise onder de risotto van parelgerst.

Crème van broccoli

    Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 125 gr boter
  • 200 ml Inex room 40%
  • 3 gr Xantana

    Bereiding

  • 1. Kook de broccoli gaar. Laat uitlekken en schrikken in ijswater.
  • 2. Mix in de blender.
  • 3. Voeg de boter en room toe.
  • 4. Bind het geheel met de Xantana.

Zeewolf

    Ingrediënten

  • 1 zeewolf
  • klontje boter
  • peper en zour

    Bereiding

  • 1. Spoelen, opkuisen en portioneren.
  • 2. Bak in boter. Kruid af met peper en zout.

Saus

    Ingrediënten

  • 1000 gr selder
  • 1000 gr venkel
  • 1000 gr ui
  • 2000 gr visgraten
  • 1 L Inex room 40%
  • 500 ml Noilly Prat
  • 500 ml witte wijn
  • 2 L water

    Bereiding

  • 1. Voeg alles samen en laat gedurende 20 minuten opkoken.
  • 2. Passeer door een zeef en reduceer de saus tot de helft.

    Bereiding

  • 1. Werk het gerecht voor het serveren af met mini waterkerstakjes.
Lode De Roover
Fleur de Lin (Zele)
Als winnaar van Bocuse d’Or Belgium 2019 weet deze topchef als geen ander dat de keuze van producten belangrijk is om ze vervolgens op de beste manier te kunnen klaarmaken!

Maak kennis met Chef Lode De Roover

Chef Lode De Roover (Fleur de Lin) is tweevoudig winnaar van de Bocuse d’Or Belgium en een van onze Inex ambassadeurs. Ontdek waarom Inex room 40% zijn favoriete room is.
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Kopie van ALCV51 ZWEEDSE VEGGIEBALLETJES PREISTOEMP -206
kervelroomsoep

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk