Een heerlijk gerecht met zeewolf, een vis met een zachte smaak en mooie stevige structuur. Topchef Lode De Roover voorziet hemelse garnituren en een rijkelijke saus bij dit lekker stukje vis.
Zeewolf, knolselder en risotto van parelgerst
- Hoofdgerecht
- 4
Ravioli van knolselder
- 1 Knolselder
Ingrediënten
- 1. Pof de knolselder op 180°C in de oven gedurende 90 minuten.
- 2. Eenmaal uit de oven laten afkoelen.
- 3. Snij in fijne plakjes met een snijmachine.
- 4. Uitsteken in cirkelvorm naar gewenste grootte.
Bereiding
Risotto van parelgerst
met gekonfijte citroen & sjalot
- 200 gr parelgerst
- 1 gekonfijte citroen
- 1 gekonfijte sjalot
- een scheutje Inex room 40%
Ingrediënten
- 1. Kook de parelgerst gaar in gevogeltebouillon.
- 2. Maak smeuïg met een scheutje room.
- 3. Snijd de gekonfijte citroen en sjalot in brunoise en meng vervolgens onder de parelgerst.
Bereiding
Cremeux van waterkers
- 1 bussel waterkers
- 50 gr eigeel
- 1 el mosterd
- 500 ml druivenpitolie
Ingrediënten
- 1. Blancheer de waterkers. Laat afkoelen in ijswater.
- 2. Mix in de blender.
- 3. Voeg het eigeel en de mosterd toe. Mix opnieuw.
- 4. Voeg stelselmatig de druivenpitolie toe.
- 5. Meng deze mayonaise onder de risotto van parelgerst.
Bereiding
Crème van broccoli
- 1 broccoli
- 125 gr boter
- 200 ml Inex room 40%
- 3 gr Xantana
Ingrediënten
- 1. Kook de broccoli gaar. Laat uitlekken en schrikken in ijswater.
- 2. Mix in de blender.
- 3. Voeg de boter en room toe.
- 4. Bind het geheel met de Xantana.
Bereiding
Zeewolf
- 1 zeewolf
- klontje boter
- peper en zour
Ingrediënten
- 1. Spoelen, opkuisen en portioneren.
- 2. Bak in boter. Kruid af met peper en zout.
Bereiding
Saus
- 1000 gr selder
- 1000 gr venkel
- 1000 gr ui
- 2000 gr visgraten
- 1 L Inex room 40%
- 500 ml Noilly Prat
- 500 ml witte wijn
- 2 L water
Ingrediënten
- 1. Voeg alles samen en laat gedurende 20 minuten opkoken.
- 2. Passeer door een zeef en reduceer de saus tot de helft.
Bereiding
- 1. Werk het gerecht voor het serveren af met mini waterkerstakjes.
Bereiding
Lode De Roover
Fleur de Lin (Zele)
Als winnaar van Bocuse d’Or Belgium 2019 weet deze topchef als geen ander dat de keuze van producten belangrijk is om ze vervolgens op de beste manier te kunnen klaarmaken!
Als winnaar van Bocuse d’Or Belgium 2019 weet deze topchef als geen ander dat de keuze van producten belangrijk is om ze vervolgens op de beste manier te kunnen klaarmaken!
Maak kennis met Chef Lode De Roover
Chef Lode De Roover (Fleur de Lin) is tweevoudig winnaar van de Bocuse d’Or Belgium en een van onze Inex ambassadeurs. Ontdek waarom Inex room 40% zijn favoriete room is.
Nog meer culinaire inspiratie
Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.
Jouw favoriete zuivelproducten
Melk
Melk past in een gezonde en gevarieerde voeding. Onze weidemelk heeft ook een rijke en authentieke smaak.
Ontdek
Yoghurt
Pure smaken en een gladde textuur: Inex-yoghurt herken je meteen! Elke lepel smaakt authentiek en vol van liefde.
Ontdek
Boter
Op zoek naar boter met een échte botersmaak? Bij Inex bieden we traditioneel bereide boter en dat proef je.
Ontdek
Melk met fruitsmaak
Melk en fruit vinden elkaar in Inex-melkdranken met fruitsmaak, de ideale dorstlessers voor jong en oud.
Ontdek
Desserts
Voor het maken van onze desserts op basis van zuivel gebruiken we traditionele recepten.
Ontdek
Pap
We bereiden elke pap op traditionele wijze, op basis van karnemelk. Nostalgie in glazen flessen.
Ontdek
Koffiemelk
Schotel je klanten koffie met een romig wolkje Inex-melk voor, dan komt het aroma pas écht tot zijn recht.
Ontdek
Groeimelk
Bambix biedt een gamma heerlijke groeimelk voor peuters vanaf 1 jaar aan, aangepast aan hun voedingsnoden.
Ontdek
-
Authentieke smaak
Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!
-
100% Belgisch
Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.
-
Weidemelk van eigen bodem
Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.
-
Authentiek
-
Belgisch
-
Weidemelk