Zomerse pêche melba

  • Dessert
  • 6
  • Makkelijk

Pêche melba is een klassiek en elegant dessert dat bestaat uit perziken, vanilleroomijs en frambozensaus. Patissière Sarah Renson deelt met ons haar versie van deze zomerse dessertklassieker met burrata.

Voor de gegrilde perziken

    Ingrediënten

  • 4 rijpe perziken, gehalveerd en ontpit
  • 1 el honing
  • 1 el olijfolie

    Bereiding

  • 1. Bestrijk de perzikhelften met honing en olijfolie.
  • 2. Grill ze op een middelhoog vuur tot ze licht gekaramelliseerd zijn, 3 à 4 minuten per kant.
  • 3. Laat ze afkoelen.

Voor de limoen anglaise

    Ingrediënten

  • 300 ml Inex room
  • 20 ml Inex volle melk
  • 50 gr suiker
  • zeste van 1 limoen
  • 3 eidooiers

    Bereiding

  • 1. Verwarm de melk, de room, de suiker en de zeste van limoen in een kookpan tot net onder het kookpunt.
  • 2. Meng een beetje van het warme melkmengsel met de eidooiers en voeg dit toe aan de pan. Verwarm tot dik en romig.
  • 3. Zeef en laat afkoelen.

Voor de afwerking

    Ingrediënten

  • 1 burrata
  • 1 liter vanille-ijs
  • 1 bakje verse frambozen
  • eetbare bloemetjes

    Bereiding

  • 1. Plaats een bolletje vanille-ijs op een bord, leg de gegrilde perzikhelften ernaast en voeg wat burrata toe.
  • 2. Verdeel de frambozen over het ijs en de perzik.
  • 3. Giet de limoen anglaise eroverheen en garneer met wat eetbare bloemetjes.
Slagroom 40%
Ontdek
recipe_1
Kopie van ALCE03 KALKOENSCHNITZEL PAPRIKA ROOMSAUS RIJST-3
Ontbijtmuffins Inex
Zomerse salade met yoghurtdressing

Nog meer culinaire inspiratie

Ontdek de veelzijdigheid van onze zuivelproducten. Ze geven elk type gerecht een rijke en vollere smaak. We inspireren je graag met onze recepten.

Jouw favoriete zuivelproducten

  • Authentieke smaak

    Onze recepten zijn een goed bewaard familiegeheim. We maken onze zuivelproducten met veel liefde, en dat merk je aan de authentieke smaak. Zo proeft vertrouwde kwaliteit!

  • 100% Belgisch

    Inex is een Belgisch familiebedrijf. Ook onze producten zijn op en top Belgisch. We produceren onze zuivel met grondstoffen van eigen bodem, die gemaakt zijn op boerderijen uit de streek.

  • Weidemelk van eigen bodem

    Onze zuivelproducten zijn gemaakt met weidemelk van eigen bodem. Deze melk is afkomstig van koeien die meer dan 120 dagen per jaar in de weide vertoeven, en dat voor minstens 6 uur per dag.

  • Authentiek
  • Belgisch
  • Weidemelk